СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ НА ЛЮБОВТА СПОРЕД ЗОДИЯТА

Любовта и обектът на любовта помагат на всеки човек да разкрие определени способности, да развие определени черти от характера, да постигне успех в някакви конкретни видове дейност. Тези закономерности могат да се изчислят с помощта на астрологическата система от знания.

На Овена любовта и любимият човек помагат да разкрие творческите си способности, организаторски качества, способност да вижда доброто във всичко. Любовта трябва да му помогне да стане по-благороден, да го научи да приема света такъв, какъвто е. Като правило любовта идва при Овена, когато той има шанс да се реализира в творчеството, да се заеме с принципно нова за него област от живота. Това ново дело именно за него ще е лекарството от любовните страдания. Неговите сърдечни мъки ще се успокоят, ако той се обърне към класическото изкуство – започне да посещава театри, концертни зали, изложби.

На Телеца любовта и нейният обект помагат да развие доброта, състрадание, милосърдие, грижовност и интелектуални способности. Това чувство го учи да се грижи за другия, да жертва своите интереси заради благополучието на близките, да се отнася към другите така, както иска да се отнасят към него. Ако влюбеният Телец се заеме с търсене на нова работа или се увлече от начинание, в което му е лесно да прояви своята индивидуалност, по този начин той ще се застрахова от страдания на любовна почва.

Слънчевата енергия на любовта помага на Близнаците да придобият вътрешно равновесие, да се научат да разбират хората и да изгладят острите ъгли в своя характер. Колкото по-често Близнаците се влюбват, толкова по-лесно им е да постигнат равновесие в своите желания, потребности и възможности. Обикновено небето изпраща любов на Близнаците, когато те са лишени от вътрешно спокойствие, но са готови да променят начина си на живот и поведението си заради постигането на хармония и създаването на нормални отношения с околните. Ако любовта ви измъчва, заемете се с изучаването на психологията и разработката на вашия имидж, помислете какво в живота ви, във вашия характер е прекалено много или прекалено малко, заемете се със самоанализ.

На Рака любовта може да даде стимул за изучаване тайните на мирозданието, да пробуди интереса му към окултните науки, да способства за развитието на необичайни способности – ясновидство например. На влюбения Рак може да му провърви във финансите, в авантюрите. Но ако любовта кара Рака да страда, той трябва да се замисли над смисъла на живота, да изучи причинно-следствените връзки, да се опита да развие, поне интуицията си и да не се страхува да рискува.

Лъвът се управлява от Слънцето, затова представителите на този знак могат да получат повече слънчева енергия от останалите. Слънчевата енергия на любовта може да направи Лъва мъдър човек, философ, да му помогне да задълбочи възгледите си за света, да пробуди интереса му към културите на различните народи. Това чувство идва при Лъва, когато той е готов да разшири сферата на дейност и кръгозора си, затова трябва да се избавя от любовните страдания посредством четене на сериозна литература, усвояване на нова професия или полезни

навици.

Влюбената Дева може да постигне големи успехи в работата. Енергията на любовта й се дава, за да се реализира в социалния живот, да укрепи духа си, да стане по-спокойна и разумна. Ако Девата е измъчвана от любовни неволи, тя трябва да отдели повече внимание на кариерата си, да насочи силите си за повишаване на квалификацията, както и да си създаде полезни контакти.

Любовта се дава на Везните, за да могат да се избавят от стереотипните възгледи за света, да отстъпят за известно време от своите принципи и правила и да намерят свеж подход към проблемите си. Влюбените Везни са способни на смели експерименти. Ще им провърви, ако се заемат със съвършено ново и необичайно дело, ако намерят някакво екстравагантно увлечение. Везните ще страдат от любов, ако се влюбят и не се опитат да преразгледат своите принципи, цели и задачи, ако не променят привичните за тях начини за постигане на целите.

На Скорпиона слънчевата енергия на любовта ще помогне да развие духовността си, да стане по-добър, да се научи да чувства и разбира вътрешния свят на другите. Обикновено в такива периоди от живота, когато той трябва да се откаже от привързаността си към материалното и да осъзнае благото на вечните ценности. Ако Скорпионът страда от любов, значи той все още силно е привързан към земните радости, търси способи за удовлетворяване на тялото, но не и на духа.

На Стрелеца любовта е нужна, за да разкрие своята индивидуалност, по-добре да разбере своето “аз”, да стане по- решителен, иницативен, деен. Това чувство помага на Стрелеца да постигне успех във всяко начинание, да преодолее всяко препятствие, да се избави от съмненията, апатията, да постигне поставената цел. Обикновено небето изпраща на Стрелеца това чувство, когато той трябва да започне самостоятелен живот, да се избави от емоционална или друга зависимост от дадени хора и обстоятелства, да се заеме с нещо ново. Лекарството за любовните страдания на Стрелеца е обръщането към себе си с въпроса: “Какво искам от живота?”

Влюбеният Козирог може съществено да поправи своето материално положение, ако, разбира се, сериозно се заеме с този въпрос. Любовта и любимият човек могат да научат Козирога на икономии на средства, сили и време. Лекарство за любовните мъки на Козирога са ръкоделието, земеделието – въобще всеки труд, чийто резултат може да се види и пипне, оздравителните програми, грижата за собственото финансово благополучие.

Нежните чувства могат да направят Водолея много непосредствен човек. Те способстват за развитието у него на чувството за хумор, на пробуждането или засилването на интереса към работата с информация. Често любовта идва при Водолея, когато са му необходими свежи мисли, идеи, общуване с нови хора, когато трябва да облекчи своето душевно състояние, да се подмлади духом. Средство за любовните страдания на Водолея могат да станат новите запознанства – особено общуването с млади хора, честите разходки и пътешествия, както и началото на обучението – това, което Водолеят не владее в съвършенство.

Любовта може да направи представителите на знака Риби по-чувствителни към близки хора, грижовни. Тя също може да развие интереса им към културата на своя народ, семейните традиции, да пробуди или засили желанието да имат потомство, да проявят родителските си качества. Любовта идва при Рибите, когато те се нуждаят от емоционална подкрепа и са готови да я оказват, когато се стремят да променят нещо в своите отношения с роднините, както и за да ги подбуди да се заемат с нещо, което ще им носи морално удовлетворение и ще ги накара да се почувстват нужни на хората.

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

Зодия Козирог odia-kozirog-01

Зодия Козирог | Фред Пьопих. Година на душата

Козирог: Смелостта става освобождаваща сила. Из книгата на Фред Пьопих “Година на душата. – Пътеводител …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *